13.03.2013, 15:24

Хто стане мером Києва. Версія «фантастична»

Павел Горбанский | Все новости автора

 

Майбутні вибори Київського мера (якщо їх призначать), стануть генеральною репетицією з медіа-викидів  перед виборами президента. Деякі викиди вже є просто фантастичними.<

Ще навіть не призначена дата дня виборів Київського міського голови, а різні зацікавлені сторони викидають купи «аналітичної» інформації, інколи майже абсурдного характеру. Помітити, за нагромадженнями «припущень» і «прогнозів» справжню мету цих «медіа-викидів»  дуже важко. Напевно, на це й  власне, й розраховують ті, то оприлюднює таку сумнівну «аналітику».

Ось нещодавно на «Українській правді» оприлюднений блог політолога Костя Бондаренка «Чи стане Томенко висуванцем опозиції на виборах мера Києва?». У ньому стверджується, шанси усіх потенційних висуванців від опозиції, Віталія Кличка, Олександри Кужель, Миколи Катеринчука, Олега Тягнибока, на думку Бондаренка, програшн.

Тобто, шанси є лише у Миколи Томенка та Петра Порошенка. Однак Порошенко, як заявляє Бондаренко, при всіх своїх перевагах, поки що не знайшов спільну мову з керівництвом «Батьківщини», на відміну від колишнього віце-спікера. І далі Бондаренко говорить про шанси Томенка,  як фаворита виборчих перегонів за посаду столичного мера.

Не відомо, чи сам Томенко прораховував власні шанси у змаганнях за крісло Київського міського голови. Але абсолютно точно, він публічно не озвучував бажання балотуватися на посаду столичного мера.

Ясно, що Микола Томенко розуміє, що ніколи не стане столичним міським головою, бо він партійний функціонер. І пропонувати партійного такого функціонера, що став депутатом по списку, на господарську посаду – значить ставити хрест на його політичній кар’єрі.

Для «Батьківщини» висунути Томенка на цю посаду, все одно, що на посаду мера Донецька висунути Владислава Лук’янова. На таке ні «Батьківщина» ні Партія регіонів не піде.

То що, Бондаренко хоче потішити самолюбство Томенка? Навіщо це йому?

Цікаво, що у підтвердження своєї точки зору про Томенка, Бондаренко надає посилання, якого в природі не існує.

Мета такої «аналітики» інша – ще раз натякнути лідерам Об’єднаної опозиції, що у них немає жодного достойного кандидата на посаду мера Києва. Тому вони мають погодитися на кандидатуру Петра Порошенка, від «Батьківщини» та «УДАРу».

Щодо прогнозів Костя Бондаренка, то пам’ятаю, у  2006 році він видав наступне: «У будь-якому випадку вибори 2006 року-це могильний камінь на політичній кар'єрі В.Ющенка та В.Януковича.

Тоді Ющенківська «Наша Україна» набрала на виборах 13,95%, ПР – 32,14%. Їм Кость Бондаренко пророкував фіаско. А от Литвин, вибори якого він курував, до парламенту не потрапив. І де той «могильний камінь» Януковича, який йому пророкував Бондаренко? Щось не видно!

Через рік він писав: «Найбільш прийнятною для України є коаліція БЮТ і Партії регіонів». А взагалі, «проблема перебіжчиків з фракції у фракцію вже вирішена». Це щодо парламент шостого скликання, де ледь не третина депутатів стали «тушками».

Потім Бондаренко став «технологом» Сергія Тігіпка, і у 2010 видав такі «одкровення»: «Я не здивуюся, якщо наступним прем’єр-міністром України за Президента Віктора Януковича стане Юлія Тимошенко. Опозиційність Тимошенко носить кон’юнктурний характер, вона ніколи не мала антагоністичних щодо Януковича настроїв, у неї ніколи не було суперечностей з Януковичем».

Про те, чи справдився прогноз, навіть не варто і казати.

Про Тігіпка Бондаренко писав таке:

 «На 2010 році президентські амбіції Сергія Тігіпка не вичерпуються. Це я можу сказати однозначно».

Де зараз Тігіпко? Де його чути?

Отже, якщо Кость Бондаренко працює на Петра Порошенка, то не з тими він зв’язався. Якщо Бондаренко заявляє, що Томенко – єдина прийнятна опозиційна кандидатура, значить є в опозиційному середовищі суперники у Порошенка. І бачити їх власними конкурентами він не бажає жодним чином.

 

 

Тема для Блога: