24.10.2013, 11:55

Як тебе звати, Юлія Тимошенко?

Оксана Навальна | Все новости автора

Не важко собі уявити, як таке питання ставить Юлії Володимирівні головний антисеміт країни Олег Тягнибок. І на це є в нього достатні підстави. Тягнибок дотримується традицій класичного українського націоналізму, гасло якого – «Україна для українців», а не для євреїв, вірменів чи литовців.

<

На відміну від Тягнибока, українці доволі миролюбна та розсудлива нація. Віками поруч з нами уживалися десятки різних національностей, створювалися спільні родини. Питання Тимошенко про те, ким вона є насправді, і воно не стосується виключно її родинного чи національного походження, це питання її особистості. Що ВОНА ховає під маскою «України», «щирої українки з косою» чи «великого червоного серця на білом фоні»?

Не думаю, що пересічного громадянина нашої країни збентежить той факт, що Тимошенко вірменка чи єврейка. Про це писали тисячі разів – стільки, що в єврейському корінні Тимошенко не сумніваються навіть її найближчі друзі. Євреї після цього не стали більш активно її підтримувати, а прихильників серед українців не поменшало. Вірніше, поменшало і значно поменшало, але сталося ця зовсім з інших причини.

Хто пам’ятає, перед «помаранчевою революцією» рейтинг Тимошенко був максимально низький, як у політика третього ешелону. Народ сприймав Юлю не інакше як найбільшу крадійку та аферистку України – соратницю Павла Лазаренко. Однак якась закоротка пам’ять в українців. Бо вже протягом якихось піврічних подій помаранчевої революції рейтинг Тимошенко почав досягати рівня політичних лідерів країни. Своєю балаканиною зі сцени, як справжня акторка, Тимошенко змусила народ повірити в неї – борця за права простих людей, яких ображає влада.

За декілька років вона намагалася запевнити українців в тому, що вона – це Україна. Красива, у вишиванці, з гарною косою. Знялася у журналі «Playboy». Мабуть з натяком на те, що Україна таки проститутка. Було дивно, що «піпл хавав» усю цю мішуру, яка порочить, і нашу країну, і наш народ. Дивно, що люди вірили у награність образу Тимошенко.

Однак всьому свій час. Зараз Тимошенко, не дивлячись на образ мучениці, втратила популярність. По-перше, немає що згадати. Якщо замислитись на тим, що Тимошенко зробила для країни, перебуваючи на найвищих посадах, то немає що й згадати. Тимошенко лише каламутила воду в політиці, зривала засідання парламенту, піарилася в новому дизайнерському одязі і постійно щось обіцяла. Про газ писати навіть не хочу, бо до цього часу кожен українець віддає частину своєї зарплати пану Путіну.

По-друге, українці перестали вірити Тимошенко. І це не через щось конкретне. Думає, це сталося через відчуття несправжності, навіть з відтінком зрадливості. Яскравий доказ цьому – єврейське коріння Тимошенко, від якого вона відхрещується, не дивлячись на те, що все вже доведено документально. Уявіть українця, який приїхав до Туркменістану, і на питання, чи Ви українець, відповідає, що він туркмен. Перше реакція для туркменів стане позитивною, але пізніше вони зрозуміють, що людина несправжня. Тим більше, кому як не східним народам знати мудрість: якщо ти не поважаєш свій рід, то не матимеш майбутнього.

Чи матиме майбутнє Тимошенко, яка відхрестилася від своїх предків? Можливо матиме. Але вже не у великій політиці. Сподіваюсь, що українці черговий раз не наступлять на ті самі граблі. Навіть якщо у виправній колонії вдасться трохи виправити важкий норов Тимошенко, однак навряд чи це змусить її поважати своїх предків і взагалі весь народ.

from-ua.com

Тема для Блога: