27.10.2016, 17:44

На Житомирщині затримали крадіїв, що "обчистили" ювелірну крамницю більше ніж на мільйон гривень

Марина Началова | Все новости автора

26 жовтня співробітники Управління карного розшуку та спецпідрозділу КОРД затримали п’ятьох чоловіків, які підозрюються у зухвалому розбійному нападі, вчиненому Новограді-Волинському в серпні цього року. Триває досудове розслідування.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Житомирської області.<

12 серпня близько 11:00 до ювелірних магазину, розташованого на одній з центральних вулиць Новограда-Волинського, увірвалися п’ятеро чоловіків у масках. Один з них погрожував пістолетом кільком відвідувачам та продавцям, інші у цей час трощили бітами вітрини та викрадали прикраси.

Розбивши чотири скляні вітрини та забравши звідти товар, нападники вискочили з крамниці, встрибнули в автомобіль, що їх чекав, і втекли.

На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Слідчі розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Сума завданих збитків склала понад 1 мільйон гривень.

Під час першочергових слідчо-розшукових дій поліцейські знайшли на прилеглих до місця події вулицях балаклави, рукавички та одяг, викинуті нападниками.

«Докази щодо причетності затриманих ми збирали буквально по крупинках. Не дивлячись на те, що все сталося вдень, свідчень очевидців було замало, – розповідає заступник начальника Головного управління Нацполіції Житомирщини Валерій Бондар. – Утім, отримавши беззаперечні докази причетності, ми провели низку затримань жителів Новограда-Волинського».

Оперативники кримінальної поліції, спецпризначенці КОРДу та слідчі затримали п’ятьох молодиків віком від 17 до 21 року. За місцем проживання у них вилучили низку речових доказів.

Під час досудового розслідування попередньо встановлено, що парубки познайомились, займаючись воркаутом. Напад на крамницю вирішили вчинити з метою збагачення. Для цього заздалегідь готувались: приходили до магазину, роздивлялися, де знаходяться найкоштовніші речі, підготували одяг та біти, подбали про транспорт з водієм тощо.

За словами начальника Департаменту карного розшуку Національної поліції Дмитра Головіна, затримані здійснювали розбійні напади не лише на ювелірні магазини, а й на помешкання громадян.

«Викрадені речі збувалися не лише на Житомирщині, а й на території Вінницької та Одеської областей. Сума збитків тільки з одного розбою перевищує 1,3 мільйона гривень», – повідомив Дмитро Головін.

За ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває подальше розслідування. Поліцейські проводять заходи щодо розшуку викраденого та перевіряють затриманих на причетність до інших злочинів на території області.

Теги новостей: