21.11.2016, 14:43

На Сумщині прикордонники завадили провіднику поїзда вивезти в Росію три старовинні книги

Прикордонники Сумського загону виявили у провідника потяга "Кишинів-Москва" три старовинних книги, які він намагався перевезти до Москви.

Цю новину передає "Час Пик" з посиланням на СБУ України.<

Три книги, які, можливо, мають культурну та історичну цінність, виявили вчора прикордонники Сумського загону під час прикордонно-митного оформлення потяга «Кишинів-Москва».

Під час огляду купе провідника одного з вагонів, спільна оглядова група у складі співробітників відділу прикордонної служби «Хутір Михайлівський» та представників фіскальної служби в особистих речах господаря купе виявила три старовинних книги кінця ХІХ- початку ХХ століття.

Книги «Возбудитель веселья, любви и счастья» С.П. Полежаева 1883 року випуску, «Полное собрание починений В.А. Жуковскаго в 12-ти томах» том І і ІІ 1902 року випуску намагався вивезти до РФ 55-річний громадянин Молдови, провідник потяга.

На даний момент книги передано представникам фіскальної служби, про що складено протокол про порушення митних правил. Належність до культурних та історичних цінностей виявленої літератури буде встановлено після проведення експертизи.

Теги новостей: