23.11.2016, 16:35

На Харківщині СБУ затримала екс-керівника "Облавтодору", який переховувався в окупованому Криму

В Харківській області був затриманий чиновник, який підозрюється у розкраданні бюджетних коштів. Екс-керівник "Облавтодору" тривалий час переховувався на терріторіі Криму.

Цю новину передає "Час Пик" з посиланням на Прес-центр СБ України.<

Колишнього керівника харківського "Облавтодору", який підозрюється у розкраданні бюджетних коштів, затримала Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією.

Упродовж 2011-2013 років високопосадовець розкрадав гроші під час закупівлі паливно-мастильних матеріалів. Зокрема, у 2013 році він закупив "на папері" 32 тонни дизпалива на 350 тисяч гривень і поступово списував його для приховування нестачі.

Після Революції Гідності чиновник втік до Російської Федерації, очоливши на території анексованого Криму одне з дорожньо-експлуатаційних підприємств.

Під час в’їзду на територію України для відвідин родини зловмисник був затриманий співробітниками спецслужби.

Екс-керівнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Двох працівників ДП "Харківський облавтодор", які були втягнуті колишнім керівником у протиправну діяльність, притягнуто до кримінальної відповідальності, одного вже засуджено.

Теги новостей: