03.11.2017, 08:56

Українці вибирають інтернет ресурси для покупок товарів і послуг

Ольга Станішевська | Все новости автора

Настав той час, коли всі платежі, ресурси і багато іншого переходить в електронний вигляд. І це досить хороші зміни, адже зберігати гроші на банківській картці куди безпечніше, ніж в готівці. А найбільший плюс в тому, що, не виходячи з дому, ми можемо купувати товари та послуги, швидко і безпечно. 

В Україні, за даними НБУ, більше 40 млн. власників платіжних банківських карт, з них 32 млн. ними користуються. З кожним роком зростає кількість безготівкових платежів, наприклад, в 2016 році їх зробили на суму 571 275 млн. грн, що в півтора рази більше, ніж в 2015 році. В цьому році ця цифра ще більше зросте, так як люди активно почали користуватися послугами інтернет-магазинів і сервісів, оцінивши переваги онлайн покупок.<

Квитки на поїзд

За допомогою банківської платіжної карти можна здійснювати багато платежів в різних сферах. Якщо вам потрібні білети на поїзд, не обов'язково стояти в чергах на вокзалі, а досить просто знайти потрібний маршрут на сайті, забронювати місце і оплатити через потрібну платіжну систему. Після можна показати виданий QR код провіднику, або ж роздрукувати квиток на принтері. Також можна купити квитки на літак, автобус, замовити прокат автомобіля.

Таксі

Досить зручно оплачувати різні послуги через інтернет. Ви можете також викликати і оплатити таксі. В такому випадку ви призначаєте точку прибуття відразу і можете дізнатися, скільки це коштує. Так ви будете мати справу з фірмою, а не з таксистом, і в разі якщо обслуговування вас не влаштувало, то гроші можуть повернути.

Не забувайте про те, що в багатьох банках, електроних гаманцях є система накопичення бонусів і Кешбек. Деякі покупки можуть повернути до 20% грошей назад на рахунок.

Квитки на спортивні змагання

Таке використання грошей значно спростить вам життя, адже так можна замовити практично що завгодно. Якщо ви хочете сходити на стадіон на гру, то з покупкою квитків на касах може бути проблема. На великі чемпіонати все окупують величезні черги, і простоявши три-чотири години на такий може трапиться так, що все розкупили. Тому куди простіше зробити оплату сидячи вдома. До того ж, якщо ви оплачуєте через накопичувальний рахунок в банку, то багато хто з них бронюють місця для своїх клієнтів.

Досить корисна тема, якщо ви здійснюєте покупки в іграх або на ігрових платформах. Поповнюючи через рахунок з електронних гаманців, ви рятуєтеся від комісій в терміналах. А якщо вам доводиться заробляти на різних сайтах, то на жаль, гроші в готівку відразу вам ніхто не перерахує. Тому задумайтеся про активне використання електронних грошей. Також, якщо ваші знайомі потребують фінансової допомоги, то ви швидко і без проблем зможете перерахувати їм потрібну суму.

Носячи із собою не готівку, а платіжну карту, ви виключаєте можливість втрати великої суми грошей при крадіжці. На карті ваші заощадження будуть в цілісності, а відновити її не складе великих труднощів. Що нам чекати в найближчому майбутньому не відомо, але факт того, що незабаром все оплати будуть здійснюватися в електронному вигляді, що не минаємо.

Рубрика - Правозащитник: