22.02.2017, 09:01

Що потрібно враховувати при створенні інтер'єру вітальні

У кожному будинку або квартирі всі кімнати виконують певні функції для кожного з членів сім'ї. Але одна з кімнат обов'язково повинна бути загальною. Це вітальня. У кожному домі ця кімната виконує декілька функцій. Вона може бути їдальнею, домашнім кінотеатром, кабінетом, а в разі приїзду гостей, частенько і спальнею.

Зазвичай для облаштування вітальні виділяють найбільшу кімнату у будинку. А до створення інтер'єру цього важливого приміщення підходять дуже ретельно, адже облаштування вітальні є головною складовою затишку і комфорту житла.<

Що ж потрібно враховувати при організації простору вітальні?

При облаштуванні та оформленні вітальні важливо врахувати всі основні аспекти декору: колірне рішення, підлогове покриття, освітлення, текстиль, і, звичайно, вибір меблів. Саме від того, наскільки вірно будуть визначені ці ключові моменти, залежить загальне підсумкове враження від приміщення. Існує кілька правил колірного оформлення головної кімнати в будинку:

- поєднання світлої стелі з підлогою темних тонів візуально додасть інтер'єру стійкість;

- стеля, пофарбована у світлі тони, контрастуючи з темними стінами, візуально збільшить висоту кімнати;

- темна стеля і світлі стіни розширять простір приміщення;

- рівномірне використання світлого фарбування стін та стелі буде сприяти сприйняттю приміщення більш просторим;

- використання в кольоровому оформленні комбінацій споріднених кольорів, але різних відтінків зруйнує монотонність і додасть «шарму» вашої вітальні.

Зазвичай центром вітальні багатьох сімей стає домашній кінотеатр, тому важливо правильно організувати простір для перегляду телевізора і вибрати відповідні Дивани Львів і м'які крісла.

У вітальні, як ніде в усіх житлових кімнатах, актуальні полички для сувенірів і декоративних штучок. На них господарі можуть розміщувати свої колекції і речі, які розкажуть гостям про захоплення кожного, хто живе у будинку. На стіни доречно повісити картини, ікебани, сімейні фотографії.

Крім цього, важливу роль в будь-якому приміщенні грає освітлення. Природне і штучне освітлення повинні гармонійно доповнювати один одного, тим самим, створюючи в приміщенні відчуття комфорту і затишку. Грамотно підібрані світильники допоможуть вам розслабитися і відпочити з найвищим комфортом, а в разі необхідності, допоможуть зосередитися над робочим проектом.

Для створення особливого відчуття затишку і комфорту в інтер'єрі сьогодні часто використовують зелені куточки з красивими оригінальними квітами, акваріуми з екзотичними рибками. Частинка живої природи допомагає швидко розслабитися і зняти втому, прийшовши додому після важкого робочого дня.

теги: