Готові домашні завдання: плюси та мінуси

Олег Білоусов | Все новости автора

Інтернет, безумовно, подарував людству величезні можливості. Глобальне павутиння щільно огорнуло Землю і втрутилася в різні сфери життя людей. В тому числі інтернет значно вплинув і на сферу освіти. Як і в багатьох інших випадках, цей вплив став як позитивним, так і негативним.

Підказки для школярів з'явилися досить давно. Спочатку це були друковані видання - невеликі книжечки, де наводились приклади вирішення різних завдань, а також готові відповіді на них. Зараз на просторах всесвітньої мережі є готові домашні завдання з різних предметів. Є роз’вязники з англійської, французської, української та інших мов. Школяр також легко знайде гдз з математики 6 клас на gdz4you.com, де зібрані відповіді з математики підручників різних авторів. Загалом, на GDZ4YOU школяр зможе знайти онлайн підказку практично з усіх предметів, що вивчаються у школі, причому за всі класи.<

Навіщо дитині потрібні онлайн-підказки?

Що дає школярам ГДЗ? Як ними потрібно користуватися та яку користь приносять готові домашні завдання? Напевно, про це не один раз замислювалися як школярі, так і їхні батьки.

По-перше, завдяки ГДЗ школяр зможе побачити послідовність дій у тому чи іншому завданні і для цього йому не доведеться звертатися до репетитора. Роз’вязники подарували можливість учням економити на навчанні. Якщо раніше школярі часто зверталися до репетиторів з незрозумілих ім предметів, то в сучасному світі без цього можна обійтися. Учням не потрібно смикати своїх батьків, просити їх про допомогу у вирішенні завдань. Діти всю потрібну інформацію легко знайдуть в інтернеті, і, якщо докладуть зусиль, то розберуться з рішенням завдань, і згодом легко зможуть виконувати шаблонні завдання.

Як правильно користуватися підказками для школярів?

Користуючись ГДЗ, не рекомендується просто списувати. Бажано спочатку почитати шкільний підручник, розібратися в темі. Якщо вже зовсім нічого не зрозуміло, тоді можна подивитися на послідовність дій певного завдання у роз’вязнику. Підказка для школярів існує для того, щоб в неї лише підглядати чи звіряти готові відповіді зі своїми відповідями після рішення вправ. ГДЗ допоможуть підготуватися до іспитів, пригадати вивчений матеріал. Потрібно навчитися ними правильно користуватися і заглядати туди якомога рідше, тільки у разі необхідності.

Мінуси використання

Існують і певні мінуси в тому, що учні часто користуються доступними підказками. Школярі можуть розлінитися остаточно. Вони запитують себе: «Навіщо взагалі щось робити, якщо готову відповіді можна отримати в два кліка?» Списуючи раз за разом, і, отримуючи хороші оцінки за домашнє завдвння, учні можуть провалити іспити і в головах у них зовсім не відкладеться потрібний матеріал. Тому шкоду ГДЗ не можна недооцінювати. Тим більше що вони доступні сьогодні практично кожному учневі.

Мобільний пристрій з доступом в інтернет є майже у кожного школяра, тому списувати він може прямо на уроках. Вдома у дітей є комп'ютери і ноутбуки, тож отримати доступ до готових відповідей не буде складно. Але ГДЗ, насправді, мають бути лише помічниками. Учні повинні прикладати до навчання ще більше зусиль, ніж це було раніше, коли роз’вязників не було. Адже завдяки ГДЗ учні зможуть розібратися з тими завданнями, з якими їхні батьки не змогли розібратися, тому що до репетитора у них не було можливості. Але для цього потрібно працювати і вчитися, а не просто списувати.

теги: