Як обрати надійну та якісну кухонну стільницю?

Один з важливих предметів у сучасному будинку – стільниця для кухні. Це робоча поверхня, за якою проводиться досить великий час. Тому вона повинна бути стійка до впливу вологи, температурних коливань, механічних пошкоджень та навантажень.

Матеріали для кухонних стільниць

Стільниця може бути виконана з різних матеріалів: натуральних або штучних. У кожного з них свої особливості, переваги та недоліки. <

Щоб визначити, яку краще купити стільницю, необхідно розглянути найбільш популярні матеріали:

  • Дерево. Для виготовлення поверхні використовується сировина з твердих порід деревини. Найчастіше застосовується дуб, тик, бук та інші. Така стільниця органічно вписується в будь-який дизайн приміщення від класики до сучасних стилів. Поверхня легко піддається прибиранню і має тривалий термін служби. При своєчасному догляді деревина не втрачає привабливого вигляду десятиріччями.
  • Камінь. Для стільниць використовується переважно граніт. Це міцний камінь. Однак у більшості випадків у каменю підвищений радіаційний фон, тому перед виготовленням поверхні його потрібно обов'язково перевіряти.
  • Штучний камінь. Такі кухонні стільниці імітують натуральний камінь. Однак не відрізняються такою ж міцністю. Під впливом температури на поверхні можуть виникати пошкодження, від механічного втручання – вм'ятини та подряпини.
  • ЛДСП. Поверхня імітує дерево або камінь. Матеріал має привабливий зовнішній вигляд, проте відрізняться низькою зносостійкістю.
  • Агломерат. Це також штучний матеріал, поверхня якого імітує натуральний камінь. Він не боїться впливу вологи і механічних пошкоджень. Однак агломерат вписується далеко не в усі стилі приміщення.

Порівнюючи всі перераховані варіанти, можна зробити висновок, що найбільш вдалим варіантом є дерев'яна стільниця для кухні. 

Переваги дерев'яних стільниць для кухні

Крім привабливого зовнішнього вигляду, вона має й інші переваги. До них можна віднести в першу чергу екологічність. Це природний матеріал, який не виділяє токсичних речовин. За ним не складно доглядати. Для збереження привабливого зовнішнього вигляду, поверхню періодично покривають лаком.

Також до переваг деревини можна віднести її вартість. Ціна стільниці для кухні з дерева є досить прийнятною і доступна людям з різним рівнем достатку.

Дерев'яна стільниця виглядає дорого і може стати родзинкою будь-якого приміщення.