06.08.2019, 20:28

Чи варто носити шкільну форму: п’ять “за” і одне “проти” від експертів KidButik.ua

Ольга Станішевська | Все новости автора

Шкільна форма допомагає розвинути відчуття власного стилю. Якщо ви досі уявляєте шкільну форму як одноманітні штани та мішкуваті піджаки, то забудьте. Сьогодні можна підібрати модний одяг відповідно до тілоскладення та побажань дитини.

Школа - це місце для навчання, соціалізації та отримання корисних у дорослому житті навичок, зокрема вміння одягатись доречно та стильно. Кожна мама хоча б раз стояла перед питанням: чи потрібно купити шкільну форму дитині, чи є вона обов’язковою? Все вирішує статут або правила конкретної школи. Одні навчальні заклади вводять дрес код для учнів, інші не надають цьому значення. Що краще? Важко сказати. Навряд чи існують фундаментальні дослідження впливу шкільної форми на особистість дитини. Разом з тим, варто виділити кілька переваг рішення школи запровадити для учнів особливий стиль. <

  1. Шкільна форма https://kidbutik.ua/ua/odezhda-dlya-devochek/shkolnaya-forma-dlya-devochek/ налаштовує на навчання та дисциплінує. Психологи стверджують, що шкільна форма допомагає не відволікатись на зовнішні фактори та зосередитись на навчальних завданнях. Деякі батьки говорять про ще одне “за” - дитина менше часу витрачає на вибір одягу до школи. Ті, хто хоча б раз нервово підганяв не зібрану зранку дитину розуміє, наскільки важливою є ця перевага.

  2. Шкільну форму позиціонують як елемент корпоративної культури. Дійсно, особливий дрес код допомагає дитині відчути приналежність до групи - класу чи школи. Це використовують елітні школи по всьому світу. Для них форма - це більше ніж одяг, це символ цінностей та правил навчального закладу, які поділяє одягнена в форму дитина.

  3. Шкільний дрес код згладжує соціальну нерівність. Противники не погоджуються, мовляв є велика різниця між ціною найдешевшої та найдорожчої шкільної форми. Воно то так, але навряд чи ця різниця буде більш вагомою ніж різниця між простенькими джинсами з ринку та дорогущими левісами. Та й орієнтуються батьки зазвичай на шкільну форму за середньою ціною. Більшість можуть собі це дозволити, а асортимент одягу такої цінової категорії, на щастя, доволі широкий.

  4. Шкільна форма допомагає розвинути відчуття власного стилю https://kidbutik.ua/ua/odezhda-dlya-malchykov/shkolnaya-forma-dlya-malchikov/. Якщо ви досі уявляєте шкільну форму як одноманітні штани та мішкуваті піджаки, то забудьте. Сьогодні можна підібрати модний одяг відповідно до тілоскладення та побажань дитини. Як бонус, у процесі підбирання школярик або школярка знайдуть власний стиль. Шкільні брюки не обов’язково брати класичні зі стрілками, можна підібрати модні чіноси. Спідничка не обов’язково має бути прямою і нудною. Розгляньте варіанти різних фасонів, різної довжини, не оминіть увагою спіднички-плісе та спідниці-шотландки.

  5. Шкільна форма - це модно! Дизайнери відповідальних брендів невтомно працюють над створенням нових колекцій, експериментують з фасонами, тканинами та кольорами. Шкільна мода - це ціла індустрія. Останнім часом популярним є стиль преппі, появою якого ми завдячуємо престижним коледжам США. Преппі поєднує в собі smart casual і діловий стиль. Його ознаки - елітність, охайність та зручність. Впізнати стиль можна за шкільними сукнями та сарафанами А-силуету https://kidbutik.ua/ua/shkolnaya-forma-dlya-devochek/shkolnye-platya-sarafany-dlya-devochek/, спідницями-плісе, клубними піджаками, пуловерами, плетеними жилетами, футболками-поло, оксфордськими сорочками, брюками-бананами, класичними брюками та шортами з цупких тканин.

  6. Якщо все так чудово, то який же пункт “проти” шкільної форми? Все просто - якщо підберете дійсно стильний та модний комплект дитині, то неодмінно захочете такий собі. Зрештою, все не так погано. Згаданий вище стиль преппі поширився на моду для дорослих. Практично усі світові бренди мають що запропонувати.

Придбати якісну та модну шкільну форму можна в інтернет магазині KidButik.ua. Великий вибір для дівчаток та хлопчиків від перевірених виробників! Обирайте разом зі школяриком або школяркою - нехай відчують себе дорослими та важливими, бо так воно і є. Бажаємо успішного та стильного навчального року!

теги: