10.10.2016, 22:47

Що робити, якщо автомобіль зламався в дорозі

Ольга Станішевська | Все новости автора

Більшість людей уявити не можуть існувати без автомобіля, особливо якщо проживають у великих містах і ведуть активний спосіб життя. Але як притаманне всій техніці, машини рано чи пізно ламаються. Власники не в силах точно визначити, коли ж механіка дасть збій. Саме в ці моменти з'являється потреба в допомозі фахівців. 

Все що потрібно зробити при аварії на дорозі, а таке трапляється не рідко, і довести це може будь-який досвідчений водій, це зробити виклик за коротким номером в диспетчерську службу фірми транспортування, наприклад, евакуатор Львів, і розповівши докладно про подію, чекати приїзду евакуатора.<

Залежно від типу вашого автомобіля, місця положення і аварії співробітник фірми вибирає оптимальний транспорт з далі представлених: евакуатор з лебідкою, евакуатор з маніпулятором, евакуатор для транспортування вантажних автомобілів, дворівневий евакуатор.

За лічений час після виклику за вами приїде навчений співробітник і довезе поламаний транспорт в СТО, стоянку або ваш гараж. Але це допоможе, якщо ви будете в своєму місті. А що ж робити, якщо місце аварії знаходиться поза вашого міста або регіону, в такому випадку навряд чи у вас буде номер спеціальних служб.

Першою дією варто зупинити проїжджих і запитати номер евакуатора, або ж буксиром дотягнути машину до найближчого СТО. Можна також в разі слабкої поломки полагодити авто своїми руками. Зараз мало водіїв, здатних розбиратися в механіці своєї машини, і при цьому, треба мати з собою інструменти і запасні запчастини. Тому легше скористатися допомогою фахівців. По суті, лише проблема з виходом з ладу запобіжників або сигнальних ламп може бути вирішена власними зусиллями недосвідчених водіїв. Запасні запобіжники є майже в кожному автомобілі. У разі їх відсутності можна переставити їх з менш важливих деталей.

У деяких випадках можна вирішити проблему з коробкою передач, щоб доїхати до центру ТО. Проблеми з електрикою також можливо вирішити, прочистив клеми, це також може дати вам можливість доїхати в ремонт. При пошкодженні ходової частини або рухової установки не варто намагатися розібратися самому, так як тут потрібно втручання фахівців. Кращим способом не потрапити в таку ситуацію, це стежити за своїм автомобілем, міняти зношені деталі і періодично відвідувати СТО. Більшість проблем ми робимо собі самі.