07.07.2017, 08:44

На що звертати увагу при виборі телевізора

Вам потрібний новий телевізор, але не знаєте з чого почати вибір? Щоб не помилитися, треба розуміти, що сучасний телевізор - не просто "блакитний екран", який знайомить нас з новинами. З розвитком нових технологій він перетворює сучасну квартиру на домашній кінотеатр. Зупинитися на певній моделі телевізора дуже непросто, хоча вибір їх значно менше ноутбуків або мобільних телефонів.

Сучасні виробники випускають телевізори наступних різновидів:<

1. LCD або ЖК. Найпростіші і дешевші телевізори, які на сьогодні практично пішли з ринку.

2. LED телевізори - ті ж ЖК, тільки мають інше підсвічування. На сьогодні найпоширеніші екрани. Це хороша якість зображення, відмінна тонкість дисплея і середня ціна.

3. OLED - нова технологія дисплеїв. Дорогі, ультра тонкі, на даний момент краща якість зображення.

4. QLED - технологія екрану на квантових точках, яка прийшла на ринок в 2017 році, розробка Samsung. Супер відмінна якість екрану, але ціна на такі моделі просто космічна.

Як показує практика і радять фахівці, при виборі краще зупинитися на варіанті LED - телевізорів, широкий вибір яких представлений на ресурсі http://euro-technika.com.ua/shop/category/televizori-audio-video/televizori - в інтернет - магазині побутової техніки "Євро Техніка". Причини популярності моделей цих телевізорів пояснюються рядом переваг: термін служби світлодіодів складає від 30 до 50 тисяч годин; яскравість і контрастність зображення при LED - підсвічуванні набагато вище чим у LCD; вони мають невелику вагу, споживають мало електроенергії.

На що звертати увагу при виборі?

Діагональ екрану.

Вибір розмірів телевізора визначається місцем установки, наскільки вам дозволить обстановка вибрати великий апарат. На розмір дисплея впливає відстань перегляду. Чим далі ви будете сидіти, тим більшу діагональ потрібно брати. Наприклад, в спальню або на кухню можна взяти модель з діагоналлю близько 32 дюймів. А в вітальню вже можна придбати модель з діагоналлю близько 40-50 дюймів. А ось для обладнання домашнього кінотеатру краще брати телевізор з діагоналлю від 50 дюймів.

Покриття - глянсове або матове?

У першого і другого виду покриттів є свої переваги і недоліки. У глянцевого більш контрастна і яскрава картинка, але з'являються відблиски на сонці або від ламп освітлення навпроти екрану. Поверхня дзеркальна, від чого можуть втомлюватися очі. Матові екрани дають не таке чітке зображення, зате відблиски відсутні.

Роз'єми для підключення антен і зовнішніх пристроїв, починаючи від плеєра і закінчуючи комп'ютером: HDMI, DVI, USB, компонентний вхід, композитний вхід, SCART, аналоговий вихід для передачі стереозвуку, антенний вхід для прийому ефірних аналогових каналів. Головною "фішкою" сучасних телевізорів стало розширення їх функціоналу: за допомогою Smart Menu можна дивитися відеоролики з YouTube, переглядати різні сайти у вбудованому web-браузері телевізора, бачити прогноз погоди, зайти в Фейсбук і багато іншого.