14.11.2016, 09:30

Як знайти роботу за кордоном?

Робота за кордоном завжди приваблювала наших співвітчизників. Оплата праці в іноземній валюті - доларах або євро, можливість в найкоротші терміни накопичити кошти для покупки нерухомості, автомобіля і т. п. Крім того, робота в іноземній компанії - це відмінне доповнення до резюме для працевлаштування тут, на території нашої рідної країни.

Сьогодні дуже зручно шукати роботу за допомогою спеціалізованих сайтів у інтернеті, наприклад соціальна мережа праці Servant. При пошуку роботи за кордоном, в першу чергу слід враховувати характер чинних вакансій від іноземних компаній.<

Робота для некваліфікованих кадрів - сюди відноситься сфера обслуговування, збір врожаю і т. п. Рівень заробітної плати відносно не високий, але і не потрібна наявність освіти або спеціальних навичок.

Робота для кваліфікованих фахівців - працевлаштування в сфері охорони здоров'я, інноваційних технологій, науковому середовищі. Компанії, що запрошують співробітників, як правило, оплачують стажування, вивчення мови і т. п. Гідна заробітна плата, але й вимоги до фахівців досить високі.

Визначившись з найбільш перспективним для вас напрямком, ви можете приступати до пошуку роботи. З чого почати?

1. Для спрощення пошуку роботи за кордоном, вам необхідно скласти резюме. Правильність його оформлення, а також спосіб подачі вашої особистої інформації відіграє ключову роль в початкових етапах пошуку роботи. Резюме повинно бути складено на мові тієї країни, куди ви хочете виїхати на роботу, або ж англійською.

2. Шукайте вакансії не тільки на іноземних сайтах за пропозицією роботи, а й виходьте на особисті ресурси компаній. Як правило, більшість з них має розділ «вакансия», де організація публікує інформацію про пошук співробітників.

3. Надсилайте резюме в максимально можливу кількість організацій. Не думайте, що кожна з компаній зацікавиться у вашій кандидатурі. За статистикою на 10 відправлених резюме вам дадуть відповідь не більше 1-2 роботодавців, які зацікавляться в вас як у фахівці.

4. Якщо пошуки пройшли з успіхом, вам обов'язково запропонують пройти співбесіду. Як правило, з іноземними громадянами вона здійснюється через відеозв'язок, наприклад, в Skype. Роботодавець повинен буде оцінити вас за зовнішніми ознаками, а також подивитися на вашу манеру спілкування, на те, як ви себе позиціюєте. Само собою, будуть перевірені і ваші професійні навички. Намагайтеся зробити максимально хороше враження на співрозмовника.

5. Якщо вам вдасться в ході переговорів зацікавити роботодавця, цілком можливо, що ви отримаєте офіційне запрошення на стажування за кордоном.

Теги новостей: 
Рубрика - Правозащитник: