24.10.2016, 12:40

Бойовики "ДНР" перевіряють українських бійців на здатність дати відповідь на обстріли

Юлия Градовская | Все новости автора

У Маріупольському районі бійців ВСУ терористи перевіряють на здатність дати відповідь на обстріли.

У своїх новинах вони пишуть про посилення українських військ новими підрозділами. Для більшого залякування, зазначають, що прибули бійці з націоналістичних підрозділів і попереджають про можливі провокації, передає Час Пік з посиланням на інформацію проекту "Повернись живим".<

Для ЗСУ це чіткий знак, що провокації будуть – саме в цьому районі і від самих бойовиків. Окрім Широкиного, Водяного і Павлополя, де постійні загострені обстріли з мінометів і іншої ствольної артилерії та танків тривають вже кілька тижнів, вчора росіяни випустили по Талаківці (напрямок окупованого Комінтерново) кілька десятків 120 мм мін. З самого ранку неділі по селу щогодини падало понад вісім таких мін. До обіду обстріли трохи вщухли, але стріляли прицільно по житловому сектору. Кілька будинків пошкоджено, кілька згоріло, осколками від снарядів перебито газопровід.

Одному з наших військових куля влучила в ногу. Але його стан не важкий, його евакуювали. Окрім обстрілів, тут активно працюють диверсійно-розвідувальні групи. Якрказ вони підходять так близько, що можуть влучати у наших бійців кулями.

Також двоє військових з пораненнями в лікарні з Мар’їнки – це трохи далі від самого Маріуполя, але напрямок той самий. Активність обстрілів тут, на ділянці Мар'їнка-Красногорівка не зменшується так само вже протягом двох тижнів. Цієї ночі, до прикладу, у Красногорівці також надто активно працювали ворожі міномети.

З настанням холодів в росіян трапляються ніби сезонні загострення і вони посилюють обстріли. У минулі зими наша армія переживала бої за донецький аеропорт, за Дебальцеве і не тільки. Взимку так само почалися серйозні бої в Авдіївці за промзону... Тож і цього року є загроза якщо не погіршення ситуації по всьому фронту, то збільшення інтенсивності обстрілів в якійсь з його частин.

Тож, коли «днрівці» пишуть про можливі провокації на котромусь з напрямків, їх дійсно варто очікувати саме там. Але від них самих.

За три роки війни всі ми чудово розуміємо важливість нічної оптики, вона й досі залишається основною потребою на війні.

Теги новостей: