28.10.2016, 22:04

Бойовик, що залишився без ніг, скаржиться на мізерну пенсію і 2 роки чекає милиці

Марина Началова | Все новости автора

Покалічений терорист Владислав Хісамов на прізвисько "Вампір", а також його мати поскаржилися, що не отримують допомоги від ватажків "ДНР".

Інтерв'ю записав військовий кореспондент терористів "ДНР" Геннадій Дубовой, передає ]]>Depo.Донбас]]>.<

Владислав Хісамов, позивний "Вампір". Втратив ноги під Дебальцевим в 2015 році. Мати бойовика каже, що син був звільнений заднім числом вже після того, як йому відірвало ноги, і з тих пір отримує лише жалюгідну пенсію по інвалідності розміром в 1800 руб.

У відео фігурує представник руху бойовика Ігоря Стрєлкова на прізвисько "Прапор", який возить допомогу з Росії пораненим бойовикам в Донецьк. "Прапор" поскаржився, що керівництво "ДНР" перекрило гуманітарку.

"Раніше давали цю гуманітарку російську, зараз не дають. Сьогодні ходила до виконкому. Кажу, ну як так? Дитя без обох ніг, воював. Він що, не гідний цієї банки тушонки?", - поскаржилася мати бойовика.

Сам "Вампір" розповів, що отримав поранення в 2015 році, в селищі Нікішине, під час атаки на український блокпост. Його батальйон серйозно постраждав в тій атаці, оскільки українські війська замінували підходи до своїх позицій. Після цього Хісамов лікувався близько 9 місяців, а нині забутий своїми командирами.

"Військова пенсія - смішно. 1800 рублів для мене, як для інваліда з найважчою групою, який постраждав під час воєнних дій ... Виходить 1800 рублів - все, що заслужив", - поскаржився бойовик.

Також Хісамов зізнався, що поки не отримав від ватажків "ДНР" допомоги по протезуванню, так як черги дуже великі і якість протезів дуже низька. А мати бойовика заявила, що син другий рік чекає милиці та не отримує одноразових виплат в "ДНР" не можуть знайти грошей.

Мати Хісамова згадала, що "Вампір" нагородили в Росії орденом "За бойові заслуги", хоча, нагадаємо, Росія не визнає своєї участі у війні на Донбасі.

"Нагородні? Якби не та нагорода, яку нам в Росії дали, то тут не було ніяких. У "міністерстві оборони" сказали, що цим повинен займатися командир, його немає, нікого не знайдеш. Все кануло в лету. А то, що списали, коли він був поранений важко? Півтора місяці минуло після поранення, а його списали з військової частини. Як так може бути? Він віддав свої ноги. Ноги зжерли десь собаки. У них був свій якийсь ВКК, на якому він навіть не був присутній. Він на цей момент знаходився в Росії", - розповіла жінка.

В кінці інтерв'ю бойовик висловив надію, що Донецьк буде "як Грозний".

"Я вірю в нашу "республіку". Вірю, що все буде добре. Буде як Грозний - нове і красиве місто", - заявив він.

Теги новостей: