Товари фактурною вартістю до 300 євро при пересиланні в Україну в міжнародних поштових та експрес – відправленнях митними платежами не оподатковуються

Правила оподаткування товарів (крім підакцизних), що переміщуються (пересилаються) на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або на адресу одного одержувача протягом однієї доби у міжнародних експрес-відправленнях, визначені статтею 234 і частинами шостою та сьомою статті 374 Митного кодексу.

Так не є об'єктом оподаткування митними платежами тавари (за винятком підакцизних), що перміщюються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, якщо їх сумарна фактурна вартість не перевищує еквівалент 300 євро.
У разі надходження на адреси громадян товарів, сумарна фактурна ватість яких перевищує еквівалент 300 євро та не перевищує 10000 євро за оглядовим розписом М 15 або митною декларацією М 16, нараховується ввізне мито за сатавкою 10 % від фактурної вартості товарів та податком на додану вартість відповідно до Податкового кодексу України. При цьому базою оподаткування для таких товарів є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 300 євро.
Вищевказані товари, якщо сумарна фактурна їх вартість перевищує еквівалент 10000 євро, підлягають декларуванню та митному оформленню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, а також дозволів (ліцензій), сертифікатів відповідності чи свідоцтв про визнання відповідності у випадках, установлених законодавством України для суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Ці товари під час пересилання (переміщення) на митну територію України в міжнародних поштових відправленнях чи міжнародних експрес-відправленнях оподатковуються ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України.

Головне управління Міндоходів у Харківській області<

Рубрика - Правозащитник: