19.07.2013, 11:10

"Деревце". Кристина Хижняк, 8 лет, Рубежное

Петр Владимиров | Все новости автора

     КРІСТІНА ХИЖНЯК, 8 років
                                   ДЕРЕВЦЕ<

У одному лісі поміж великих дерев росло собі малесеньке Стебельце. Люди, коли йшли лісом, ніби й не помічали його. І всі дерева в лісі над ним глузували з того, що воно таке малесеньке й беззахисне.

Та одного разу вночі, коли всі дерева спали, маленьке Стебельце побачило в небі яскравий Місяць і пожалілось йому, що великі дерева глузують над ним. «Знаю я твою біду, - посміхнувшись, сказав той заспокійливо. – Засинай спокійно. А коли ти прокинешся вранці, ти побачиш, як все зміниться у тебе». «Та що ж за одну ніч може статися дивного?» - запитав маленький Стебельок. «Вранці сам все побачиш», - сказав доброзичливо Місяць і пішов собі далі небесною стежкою.
 
Послухало Деревце пораду Місяця і заснуло в очікуванні якогось дива. Прокинувшись зі сходом сонця, воно здивувалось, що все навкруги не таке вже й велике, як це здавалось йому ще вчора. Та, обдивившись себе, зрозуміло: це не навкруги все змінилося, а воно само підросло, перетворившись із малесенького стебельця в деревце. Виявляється, для того, щоб підрости, треба так замало – просто з приходом ночі вчасно засинати. «Я тепер всім-всім маленьким буду про це розповідати», - пообіцяло собі деревце. При першій же нагоді воно щиро подякувало Місяцю за таку влучну пораду.
Відтоді ніхто в лісі – ні дерева, ні люди – не глузували над деревцем за його маленький зріст.
К і н е ц ь

Литература: 
field_vote: 
0
Голосов пока нет