28.10.2016, 15:39

ОБСЄ констатує загострення ситуації в Луганській області

Марина Началова | Все новости автора

26 жовтня СММ ОБСЄ здійснила 20 патрулів у Луганській області, які спостерігали за дотриманням режиму припинення вогню, переміщенням і відведенням військової техніки і загальною гуманітарною ситуацією.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на прес-службу СММ ОБСЄ.<

У Луганській області СММ констатувала збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню та зафіксувала майже 300 вибухів (супроти лише 2 вибухів 25 жовтня). Перебуваючи у підконтрольній урядові частині ділянки розведення в районі Золотого–Первомайська (60 км на північний захід від Луганська), спостерігачі чули шість вибухів, оцінених як постріли з міномета (82 мм), а також десяти- і двадцятихвилинну перестрілку із автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — усе за 3‑5 км на південний схід (за межами ділянки розведення). Перебуваючи на блокпості «ЛНР» на краю ділянки розведення в районі Золотого–Первомайська, протягом приблизно двох годин члени патруля Місії чули 190 вибухів невизначеного походження і понад 300 черг і пострілів із безвідкатних гармат (СПГ), автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї за 3‑6 км на північно-північний схід, а також 97 вибухів невизначеного походження за 5‑15 км на південно-південний захід і захід (за межами ділянки розведення).

У підконтрольному «ЛНР» м. Кадіївка (колишня назва — м. Стаханов, 50 км на захід від Луганська) СММ чула п’ять вибухів, оцінених як артилерійський вогонь, на відстані 15 км на північний захід від місця свого розташування. Перебуваючи за 2 км на захід від підконтрольного урядові с. Дмитрівка (43 км на північ від Луганська), члени патруля Місії чули два вибухи, оцінені як вогонь з танків, за 2 км на схід. Спостерігачі оцінили ці вибухи як навчання з бойовою стрільбою на полігоні у Дмитрівці.

Теги новостей: