29.10.2016, 17:59

У автобусі, що прямував до Москви, затримали чоловіка, який працював на терористів

Настя Миловидова | Все новости автора

На блокпості біля Слов'янська правоохоронці зупинили для перевірки автобус. Один з пасажирів, місцевий житель 1993 року народження, підозрюється у співпраці з учасниками незаконних збройних формувань.

Тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі.<

Цю новину передає Час Пік із посиланням на Слов'янський відділ поліції Донецької області.

Затриманий пояснив поліцейським, що навесні 2014 року з окупацією міста незаконними збройними формуваннями вирішив трохи підзаробити. Тоді він працював водієм і на своїй вантажівці став перевозити будматеріали, за допомогою яких бойовики будували укріплення в захопленому місті. За це йому непогано платили, а моральна складова питання молодого чоловіка не дуже цікавила.

Коли внаслідок діяльності терористів у Слов'янську почалися активні бойові дії, чоловікові відразу ж перехотілося працювати на нових «господарів». Він зібрав речі і виїхав до Харківської області, а звідти - до РФ. Там він й мешкав до теперішнього часу, іноді навідуючись до рідного міста.

Інформація щодо діяльності чоловіка перевіряється поліцією. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Її санкції передбачають позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

 

 

Теги новостей: