02.11.2016, 19:43

Бойовики "ЛНР" оскаженіли через вчителя, який привчав школярів любити "Україну-матір"

Марина Началова | Все новости автора

Представники так званої "генеральної прокуратури "ЛНР" встановили факт викладання в Перевальській загальноосвітній школі №12 текстів про "Україну-матір".

Так званий "прокурор" Давид Кац розповів, що його "опричники" дізналися про це з "Однокласників", передає ]]>Depo.Донбас]]> з посиланням на підконтрольний "ЛНР" сайт.<

"Для складання планів уроків навчання української мови, вчитель використовував методичні плани-конспекти для 11 класів харківського видавництва "Ранок" 2011 року, автора Світлани Ломанової", - сказав Кац.

Він зачитав уривок одного з диктантів навчального посібника: Ми - діти України, вона наша мати. Матерів, як відомо, не вибирають. А малороси, народившись українцями, відкидають рідну матір, йдуть до мачухи і служать їй, як матері. Ось такі серед нас народжуються, такі серед нас живуть, вимагають до себе поваги. У таких "дітей України" серце не здригається, коли вони зраджують свою Мати - Україну. У них відсутнє почуття сорому за свою злодійську поведінку, у них немає такої моральної якості, як відповідальність перед предками і нащадками; вони не відчувають докорів сумління за те, що своєю поведінкою ганьблять всю українську націю. Тільки за формою ці істоти належать до людської спільноти, а по суті - до нелюдам, напівлюдям. За багатьма з них вже давним-давно плачуть українські в'язниці. Плачуть і ніяк не дочекаються своїх "клієнтів". Не плачте, в'язниці, чекайте, прийде ваш час, до вас завітають українофоби, і не в гості, а назавжди. І тоді українське суспільство очиститься від цього сміття, від нестерпного бруду і ганьби".

Також у навчальному посібнику є завдання: "Яким чином слід привчити російськомовне населення України розмовляти українською".

"Прокуратуру "ЛНР" обурив той факт, що перевірка управління освіти адміністрації району не виявила порушень в діях вчителя і керівництва навчального закладу.

"Не зважаючи на це, "прокуратура" Перевальського району за результатами перевірки встановила порушення, в тому числі з боку Управління освіти адміністрації Перевальського району. На даний момент матеріали передані в слідче управління "генеральної прокуратури "" для прийняття в подальшому процесуального рішення", - сказав Кац.

Теги новостей: