07.11.2016, 08:46

Семенченко: Згоду на "зелений коридор" для російських військових з Придністров'я може дати тільки Верховна Рада

Марина Началова | Все новости автора

Народний депутат Семен Семенченко сподівається, що новина про те, що Україна згодна надати "зелений коридор" для виводу ровійських військ з Придністров'я - фейк. Адже таке рішення може прийняти не Міноборони, а лише парламент.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на сторінку нардепа в Фейсбук.<

"Цікава новина. ЗМІ повідомляють, що українське і молдовське міністерство оборони домовилися, що Україна надасть "зелений коридор" для російських військових з Придністров'я територією України. Якщо інформація вірна, то хочеться нагадати міністру оборони про те, що згода на перебування або переміщення іноземних військ на території України дає виключно Верховна Рада України. Дивно що молдавська сторона не розуміє, що подібні домовленості не мають жодних правових наслідків. Сподіваюся що це фейк, тому що під час війни давати добровільний доступ агресору до території жертви агресії - злочин. Чекаємо пояснень міністра Полторака", - написав Семенченко.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що міністри оборони України та Молдови домовилися про надання "зеленого коридору" для евакуації військових РФ з Придністров'я.

Теги новостей: