09.11.2016, 17:48

Путін завмер в очікуванні: після перемоги Трампа в Кремлі чекають вирішення найболючішого для РФ питання

Марина Началова | Все новости автора

Трамп був далекий від політики, він не займався нею, тому його перемога у ключових штатах здивувала багатьох. Тим не менш, мільярдер виграв праймеріз влітку, і незабаром його офіційно назвуть 45-м президентом США.

Трамп у ході своєї кампанії постійно акцентував свої меседжі на тому, що Америка зміниться, буде іншою, зникне безробіття, знизяться податки. Його виборчий шлях до перемоги базувався на гаслі Make America Great Again, що означає "Повернімо Америці колишню велич", пише "Російський Діалог".<

Трамп так і не розкрив до кінця свої плани і нерідко помічалося, що республіканець по ходу кампанії кілька разів змінював свої погляди. Трамп нелесливо відгукувався про свого попередника Обаму, називаючи його слабким лідером, який провалив кампанію на Близькому Сході.

У той же час він схвально висловлювався на адресу російського президента, говорячи про Путіна, як про "чудового лідера".

Отже, якими саме фразами на адресу господаря Кремля запам'ятався майбутній президент США.

Трамп був у Москві в 2014 році, він тоді заявив про те, що з росіянами можна вести спільний бізнес. Трамп розсипався в компліментах Путіну, говорячи про нього, як про лідера нації, якого всі в Росії люблять за його справи.

Трамп весь час підкреслював, що між ним і Кремлем немає тих зв'язків, про які говорилося, але не виключав, що в перспективі він допускає з Путіним "хороші відносини".

"Я б поводився з Володимиром Путіним твердо, але я не можу навіть уявити, чого б я хотів досягти більше, ніж дружньої Росії, а не як зараз", - заявляв Трамп.

Трамп вважає, що Штати повинні йти шляхом налагодження відносин з Росією, яке в подальшому може вилитись у взаємовигідну співпрацю обох країн.

Республіканець підтримував участь російських військових у сирійській війні і говорив, що в даному випадку Москва – миротворець, воює виключно з терористами.

Трамп, до речі, після обрання на пост президента США має намір підняти питання про перегляд санкцій відносно Москви, тому цілком зрозуміло, чому російський президент привітав Трампа з перемогою одним з перших.

Додамо, Клінтон, за останньою інформацією, обійшла за голосами виборців Трампа. Остаточні підсумки будуть оголошені пізніше.

Теги новостей: