11.11.2016, 11:41

Жахлива загроза чергового покарання для Дніпра

Юлия Градовская | Все новости автора

Іронічний сміх через сльози, - саме такі емоції викликала звістка про чергове покарання для "Дніпра", яке полягає в знятті з команди ще 9 очок.

Вчорашній день прогримів саме такою інформацією. Через заборгованість перед помічниками Хуанде Рамоса клуб продовжує перебувати в списку санкційних. І цей факт нового покарання "Дніпра" не викликає сумнівів і не породжує дискусій. Різняться хіба що повідомлення про строки, - коли саме нова порція санкцій повинна вступити в силу: до 20-го листопада, до 25-го листопада, чи, можливо, ще пізніше.<

До цієї ситуації ідеально підходить дотепна приказка "перед смертю не надихаєшся". По своїй суті, справа породжувала одне головне запитання – чи згодиться Ігор Коломойський погашати борги? Не згодився. Тому "Дніпру" вже заборонили реєструвати нових гравців; тому "Дніпро" вже позбавлений шістьох очок; тому "Дніпро" згодом позбудеться ще дев'ятьох турнірних балів.

днепр

А далі на клуб, очевидно, чекає переведення до нижчого дивізіону. Принаймні, ФІФА в таких випадках задню не вмикає і доводить справу до завершення – тобто, до застосування максимального передбаченого покарання. Оскільки відкликати ліцензію – не в компетенції структури, після наступного зняття очок команду повинні перевести до нижчого дивізіону.

Але там, можливо, слово візьме атестаційний комітет ФФУ і ця агонія клубу припиниться. Принаймні, в даній ситуації – це найлогічніше, оскільки платити борги Ігор Коломойський не збирається (якби збирався, - вже б заплатив). І "Дніпро" опиниться там, де за останніх кілька років опинилися "Арсенал", "Кривбас", "Говерла", два "Металурги" і "Металіст".

Звісно, цієї ситуації можна було не допустити, але сталося так, як сталось. І розводити демагогію "якби" – вже немає ніякого сенсу. Дай Бог, щоб "Дніпро" дограв осінню частину чемпіонату. А там проведемо в останній путь… Чи то до футбольного раю, чи то до футбольного пекла.

Теги новостей: