15.11.2016, 21:30

Google вийшов на стежку війни з неправдивими новинами: розповсюджувачів фейків чекає покарання

Марина Началова | Все новости автора

Інтернет-компанія Google відтепер буде обмежувати показ реклами на сайтах з неправдивою інформацією.

Представники Google заявили про те, що компанія має намір заборонити використання свого рекламного сервісу AdSense для монетизації контенту тих сайтів, які поширюють фейкові новини, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на прес-секретаря компанії.<

Google також оголосила війну інтернет-ресурсам, які поширюють спотворені або завідомо неправдиві дані. Компанія буде обмежувати показ реклами на подібних сайтах.

"У перспективі ми заборонимо показ реклами на сайтах, які спотворюють, приховують або надають неправдиву інформацію про видавця, контент або основну мету веб-ресурсу", — повідомила прес-секретар компанії Андреа Фавилль в інтерв'ю Reuters.

В "Гуглі" вже працюють над новою стратегією щодо електронних ресурсів, які розміщують невірну інформацію.

Цікаво, що комнания всерйоз вирішила оголосити війну "фейкометам" після того, як в Мережі набрала популярність фейкова новина, згідно з якою на президентських виборах у Сполучених Штатах республіканець Дональд Трамп набрав на 700 тисяч голосів більше, ніж його суперниця від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

До речі, раніше Марк Цукерберг на своїй персональній сторінці написав, що команда Facebook також буде боротися з розповсюджувачами фейків і вже зайнялася розробкою сервісу, який дозволить відзначати новини, які, імовірно, є вигаданими.

Теги новостей: