30.11.2016, 10:15

"ЄС безсоромно гальмує безвіз і повну ратифікацію Угоди" - Геращенко

Настя Миловидова | Все новости автора

"Що трапилося з самим Європейським Союзом? Чи усвідомлюють у Брюселі, Парижі, Берліні і інших столицях всі ризики , якщо українці втратять довіру до ЄС?".

Так, на своїй сторінці у Фейсбуці пише нардеп Ірина Геращенко, новину передає Час Пік.<

"3 роки тому ЄС, усвідомлюючи для себе всі ризики від повного потрапляння Украіни під російський протекторат, вмовляли Януковича підписати Угоду. При наявності політв'язнів, при повній відсутності реформ і брежнєвському застоі, при мегакорупції, при повному придушенні ЗМІ і опозиції. Тоді ЄС стратили одне: розширення присутності РФ на пострадянському просторі, втрата Украіни.

Сьогодні, після тисяч жертв, коли Україна залишається останнім форпостом експансії тоталітарного російського режиму, коли українці щодня демонструють відданість європейським принципам і залишаються найбільшими європейцями на континенті, ЄС безсоромно гальмує безвіз і повну ратифікацію Угоди . Що трапилося з самим Європейським Союзом? Чи усвідомлюють у Брюселі, Парижі, Берліні і інших столицях всі ризики , якщо українці втратять довіру до ЄС? Ці питання я не втомлююся повторювати всім своім європейським візаві. Вони ім не подобаються. Як і не подобаються німцям і французам нагадування іх позиціі в 2008 році, що заблокувала підписання ПДЧ Украіна- НАТО. Потім була війна : Грузія, Украіна стали жертвами російськоі агресіі. Сьогодні від Франціі і Німеччини, від іх позиціі залежить не тільки безвіз, а те, чи будуть українці довіряти ЄС. І великі європейські країни, я впевнена, не мають права на історичну помилку" - пише Геращенко.

Теги новостей: