06.11.2019, 20:04

Чим керуватися при виборі запчастин для автомобіля

якісні автомобільні запчастини

Сьогодні автомобіль є незамінним інструментом, необхідним в повсякденному житті багатьох з нас. Для безпечного та безаварійного використання машини необхідно правильно і вчасно обслуговувати її, також використовувати якісні автомобільні запчастини.

Асортимент автомобільних запчастин зростає разом з розвитком автомобільного ринку. Пропозиція запчастин до авто, доступних у каталозі компанії Автопро Україна, надзвичайно велика. Вона охоплює безліч рівнів якості запасних деталей для авто різних марок багатьох виробників. <

Як правильно вибрати запчастини

Приймаючи рішення про заміну запчастин, власники транспорту стикаються з нелегким питанням. Щоб підібрати відповідні запчастини, недостатньо надати інформацію тільки про рік, вантажопідйомність або тип кузова. Тому при пошуку потрібної запчастини завжди перевіряйте, чи буде вона застосовна до вашого автомобіля. Більшість деталей можна підібрати, використовуючи VIN автомобіля.

Автозапчастини - нові або старі?

Варто слідувати одному основному правилу: відносно новий автомобіль - тільки нові автозапчастини. Якщо машина вже стара, немає сенсу вкладати гроші в нові запчастини. З роками вартість автомобіля зменшується, а нові оригінальні запчастини можуть бути дуже дорогими. У таких випадках багато людей вибирають набагато дешевші або поновлені деталі.

Автозапчастини поділяються на чотири категорії відповідно до директиви GVO, що діє в Європейському Союзі.

На його основі можна виділити:

Оригінальні запчастини (OE) від компаній, які поставляють виробнику авто деталі для першої збірки, тобто для виробництва автомобіля. Вони продаються під логотипом виробника. Бажані для нових автомобілів, не старіше 3 років.

Порівнянні за якістю заміни (OEМ) - це перевірені запасні частини якості оригіналів, які пройшли численні випробування якості і отримали відповідні сертифікати. Запчастини OEM можуть бути до 30-40 відсотків дешевше, ніж такі ж класу OE. Це добрий вибір для автомобілів після 3 років, але не більше 5.

Автозапчастини категорії OEQ. Третьою основною групою якості є група OEQ. Це перевірені бюджетні продукти, набагато дешевше, ніж OE і OEM. Виробляються спеціалізованими і досвідченими компаніями з усталеною позицією на вторинному ринку. Запчастини цієї групи проходять випробування і перевірки в лабораторіях, вони виготовлені з високоякісних матеріалів. Через велику кількість виробників і великий асортимент, характеризуються добрим співвідношенням ціни та якості. Підійдуть для автомобілів старіше 8 років.

Відновлені деталі. Існує певна частка автомобільних компонентів, що піддаються регенерації (наприклад, насоси, компресори та ін.) Варто відзначити той факт, що ці деталі хоч і дешевше, ніж нові, часто можуть мати значно менший термін служби, тому їх використання не завжди економічно. Купувати запчастини цієї категорії потрібно у надійного виробника. В цьому випадку є гарантія, що вони відновлені з використанням відповідних стандартів і процедур, на які виробник надає гарантію до 24 місяців.