28.06.2020, 18:55

Бойовики "ДНР" перестали пропускати людей через КПВВ

Марина Началова | Все новости автора
кпвв

Єдиний працюючий в Донецькій області пропускний пункт "Оленівка" - "Новотроїцьке" заблокований окупаційними властями ОРДО.

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін видав "указ" про призупинення переміщення людей через лінію розмежування, передає Час Пік з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"Призупинити з 00:00 годин 28 червня 2020 року дію пунктів 8.2 (стосується виїзду громадян в Україну через КПВВ "Оленівка" - прим.) і 8.3 (стосується в'їзду громадян в "ДНР" через КПВВ "Оленівка" - прим.) Указу №57 від 14 березня 2020 року", - йдеться в тексті "указу".

Після майже трьох місяців перерви, пов'язаної з карантином, КПВВ "Оленівка" було відкрито 22 червня на виїзд з ОРДО і 25 червня на в'їзд в ОРДО.

При цьому на пункті пропуску виник колапс, оскільки бойовики вкрай повільно пропускали людей. Деякі мирні громадяни застрягли в сірій зоні через відсутність смартфонів з додатком "Дій вдома", наявність якого вимагала українська сторона для проходження самоізоляції. Деяким людям довелося буквально жити на блокпосту кілька діб.

Нагадаємо, з початку доби 28 червня окупанти здійснили 2 обстріли.