30.06.2020, 07:29

Ситуація на Донбасі загострилася: 12 ворожих обстрілів, поранені 2 українських військовослужбовців

Донбасс, ООС

Ситуація в районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі залишається контрольованою. За минулу добу, 29 червня, озброєні формування РФ 12 раз порушили режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Противник застосував заборонені 120-мм міномети, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську і стрілецьку зброю. Українські захисники відкривали у відповідь вогонь, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" були зафіксовані ворожі обстріли:

- поблизу населеного пункту Хутір Вільний, двічі - зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

- в районі населених пунктів Кримське і Луганське - з заборонених мінськими домовленостями 120-мм мінометів;

- поблизу населеного пункту Південне - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник відкривав вогонь:

- поблизу населеного пункту Березове - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також окупанти застосували протитанкові ракетні комплекси;

- в районі населеного пункту Старогнатівка - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів;

- поблизу населеного пункту Мар'їнка - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

Українські військовослужбовці відкривали у відповідь прицільний вогонь, змушуючи супротивника припинити свої агресивні дії. За даними розвідки, 29 червня наш захисники поранили двох окупантів.

З початку поточної доби російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти вчинили обстріл з 120-мм міномета позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Невельське.

"За уточненою інформацією 28 червня 2020 на о 21.18 та о 22.55 представники збройних формувань РФ у напрямку непідконтрольного уряду України селища Доломітне Донецької області цілеспрямовано двічі обстріляли житлові будинки в селищі Новолуганське, застосувавши стрілецьку зброю калібру 7,62 мм. В результаті першого обстрілу було пошкоджено вікно і меблі одного з будинків, а при другому - ворог потрапив в металопластикове вікно, розбивши склопакет на балконі другого поверху житлового будинку", - повідомили в штабі ООС.

Відзначається, що в результаті ворожого обстрілу постраждалих громадян немає.

Спостерігачами української сторони СЦКК, які працювали на місці події, було встановлено, що відстань і напрямок звідки вівся обстріл, чітко вказують на причетність російсько-окупаційних військ до даного злочину.