30.06.2020, 12:12

У Запоріжжі затримано групу, що займалася контрабандою сигарет з ОРДЛО

В Запорожье разоблачили масштабную контрабанду сигарет из ОРДЛО

У Запоріжжі СБУ викрила групу, яка займалася переправленням контрафактної підакцизної продукції російського виробництва з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

За даними СБУ, середньомісячний тіньовий обіг ділків становив понад 2 мільйони гривень. Підпільний бізнес організували четверо мешканців обласного центру та Мелітополя, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр СБУ.

Підроблені тютюнові вироби нелегально ввозили в регіон під виглядом марок відомих іноземних брендів. Незаконно переправлений з ОРДЛО товар реалізовувався великими партіями оптовим клієнтам, а також збувався через місцеві торгові точки.

Під час обшуків за 4 адресами в складських приміщеннях, гаражах і квартирах учасників злочинної групи правоохоронці вилучили "щомісячне постачання" в розмірі 80 тис. пачок контрафактних сигарет на загальну суму понад 2 млн гривень. Також виявлено 8 тис. американських доларів і 74 тис. гривень, банківські картки та чорнові записи з даними про покупців і логістику переміщення контрафакту.

До суду подано клопотання про арешт вилученого майна і призначені необхідні судові експертизи. За результатами експертиз буде вирішено питання про повідомлення конкретним особам про підозру.

В Запорожье разоблачили масштабную контрабанду сигарет из ОРДЛО В Запорожье разоблачили масштабную контрабанду сигарет из ОРДЛО В Запорожье разоблачили масштабную контрабанду сигарет из ОРДЛО В Запорожье разоблачили масштабную контрабанду сигарет из ОРДЛО