01.07.2020, 07:22

На Донбасі поранені 2 українських бійця, окупанти 12 раз порушили режим припинення вогню

Донбасс, ООС

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі залишається контрольованою. За минулу добу, 30 червня, озброєні формування РФ 12 раз порушили режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілу поранено двоє українських захисників.

Противник відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Як повідомляє прес-центр штабу ООС, окупанти отримали адекватну відповідь від Об'єднаних сил, передає Час Пік.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" були зафіксовані ворожі обстріли:

- поблизу населеного пункту Невельське - з 120-мм мінометів (18 мін);

- поблизу населених пунктів Водяне та Авдіївка - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

- в районі населеного пункту Піски - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник відкривав вогонь:

- поблизу населених пунктів Новотошківське, Новозванівка, Луганське та Зайцеве - з 120-мм мінометів, а також гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Хутір Вільний - із станкових протитанкових гранатометів.

За минулу добу в результаті ворожих обстрілів двоє українських захисників отримали поранення. Їх оперативно доставили в військово-медичний заклад. Стан здоров'я постраждалих воїнів задовільний.

Українські військовослужбовці відкривали у відповідь вогонь по позиціям загарбників зі штатного озброєння. За даними розвідки 30 червня наш захисники поранили трьох окупантів. За уточненими даними розвідників, в період з 24 по 26 червня у противника було ще двоє загиблих.

З початку поточної доби збройні формування РФ активності не проявляли.