01.07.2020, 08:11

Законопроект щодо "інвестиційних нянь" готовий до внесення до Верховної Ради

Законопроект об "инвестиционных нянях" готов к внесению в Верховную Раду

На засіданні Національної ради реформ заступник керівника Офісу Президента Юлія Кузнєцова представила законопроект про підтримку і стимулювання інвестицій - закон щодо "інвестиційних нянь".

За словами заступника голови ОП, законопроект вже обговорили з урядом, профільними комітетами Верховної Ради і Національним інвестиційною радою, і він готовий до винесення на розгляд Верховної Ради, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу президента.

У проекті закону йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж в регіоні, де така інвестиція буде здійснена.

Ці інвестори отримають прямий договір з урядом.

"Це дає гарантію кожному конкретному проекту інвестора, що вони мають не лише податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу та гарантію стабільності", - розповіла Ковалів.

Крім того, ці інвестори отримають інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їх від початку проекту до його закінчення. Також інвестори отримають до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів.

"Ці інструменти будуть доступні і для українських, і для закордонних інвесторів", - підкреслила заступник голови ОП.

Вперше про програму "інвестиційна няня" президент України Володимир Зеленський заявив на форумі в Давосі і пообіцяв, що іноземні інвестори зможуть отримати податкові канікули за інвестиції.

Читайте також: Турчинов очолить штаб партії Порошенко "Європейська Солідарність"

Теги новостей: