02.07.2020, 07:42

В Україні відклали перехід на ринкові ціни на газ для населення

цена на газ для населения

Кабінет міністрів України на місяць переніс перехід на ринкові ціни на газ для населення. "Міненергетики" оголосило конкурс з визначення постачальника "останньої надії".

Кабмін на засіданні 1 липня продовжив механізм покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку природного газу до 1 серпня. Про це на брифінгу за результатами засідання повідомила в.о. міністра енергетики Ольга Буславец, передає Час Пік.

"Сьогодні Кабінет міністрів для проведення всіх необхідних заходів для обрання постачальника останньої надії продовжив дію ПСО для населення до 1 серпня. Це необхідна норма для того, щоб все відбувалося послідовно і було забезпечено гарантоване постачання газом", - сказала Буславец.

За її словами, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України оголосило конкурсний відбір постачальника останньої надії на газовому ринку для населення. В "Міненерго" очікують, що всі претенденти подадуть пропозиції до 7 липня.

Відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановано на 1 травня 2020 року, але у зв'язку з оголошенням в країні карантину через COVID-19, терміни перенесли на 1 липня. Тепер Кабмін переніс запуск ринку газу для населення на 1 серпня.

Читайте також:

В Україні з 1 липня нові тарифи на доставку газу: в яких регіонах доведеться платити більше

В Україні з 1 липня споживачі можуть самостійно вибирати постачальника газу