02.07.2020, 07:51

На Донбасі поранений український воїн, окупанти 5 разів порушили режим припинення вогню за добу

Донбасс, ООС

На Донбасі в результаті ворожого обстрілу поранено одного українського військовослужбовця. За минулу добу, 1 липня, озброєні формування РФ 5 разів порушили режим припинення вогню.

Противник застосовував заборонені мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовані ворожі обстріли:

- поблизу населеного пункту Орехово - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Травневе - з гранатометів різних систем і кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник відкривав вогонь:

- в районі населеного пункту Піски, двічі - з 120-мм мінометів і автоматичних станкових гранатометів;

- поблизу населеного пункту Авдіївка - з 82-мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Він оперативно евакуйований, йому надана необхідна допомога лікарів. Стан здоров'я пораненого задовільний.

Українські воїни дали адекватну відповідь ворогові, відкриваючи у відповідь прицільний вогонь зі штатного озброєння. За підтвердженими даними розвідки 1 липня українські захисники знищили двох і поранили трьох окупантів. Крім того, противник втратив ще чотирьох найманців і один вантажний автомобіль в результаті підриву на вибухівці.

З початку поточної доби збройні формування РФ двічі порушили режим припинення вогню. Обстріли зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ":

Противник неодноразово застосував 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети на підступах до населеного пункту Луганське.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.