04.07.2020, 11:38

У Німеччині ухвалили закон про відмову від вугілля в енергетиці до 2038 року

уголь

У Німеччині вирішили повністю відмовитися від використання вугілля в енергетиці. Однак зробити це можна буде тільки до 2038 року.

У Німеччині прийнято закон про відмову від використання бурого і кам'яного вугілля до 2038 року, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Парламент Німеччини схвалив закон про відмову від використання вугілля. Підтримали нововведення 314 депутатів, проти виступили 237.

Відповідно до прийнятого закону, використання вугілля для виробництва енергії має бути повністю припинено вже до 2038 року. На підтримку регіонів, економіка яких постраждає через відмову від вугілля, німецький уряд має намір виділити близько 40 мільярдів євро.

Електростанції, які працюють на бурому вугіллі, повинні будуть припинити його використання ще раніше - до 2030 року. Власники таких електростанцій отримають компенсації, на які буде виділено близько 4,35 мільярдів євро.

Уточнюється, що власники підприємств, що працюють на кам'яному вугіллі, теж отримають компенсації, але їх сума буде залежати від тендера.

Читайте також: У Білорусі виявили два нових родовища нафти