04.07.2020, 17:44

Дієтологи назвали небезпечні для організму продукти харчування

Ольга Романец | Все новости автора
вредные продукты

Лікарі розповіли, чого не можна їсти, щоб не отримати серйозних проблем з печінкою. До того ж не поправитися на кілька зайвих кілограмів.

Про це повідомляє Medical News Today, передає Час Пік.

Печінка категорично не любить жирну їжу, зокрема - фаст-фуд, копченості, картопля фрі і смажене м'ясо. Особливо шкідливі снеки - чіпси, сухарики, напівфабрикати.

Крім того, шкідливими є продукти з великим вмістом крохмалю: хліб, макарони, печиво, тістечка або випічка. Особливо згубні для печінки кондитерські вироби з великим вмістом цукру.

Саме згубний вплив на здоров'я печінки мають алкогольні напої і куріння. Всі шкідливі речовини потрапляють в кров з органів дихання, але проходять вони через гепатоцити - структурні одиниці печінки, які повинні знешкодити їх і випустити вже безпечними для організму. Постійне навантаження на гепатоцити веде до того, що життєво важливий орган зношується швидше.

Печінка працює як фільтр в організмі людини і пропускає тільки корисне, але якщо вона пошкоджена алкоголем, вірусами або хімічними речовинами, то боротися з токсинами вона не в змозі.

Якщо у вас з'явилася хронічна втома, болі в животі, зміни в калі або сечі, нудота і набряклість, то слід звернутися до лікаря і перевірити роботу печінки.

Читайте також: Кабмін продовжив спеціальну ціну газу населенню

Теги новостей: