05.07.2020, 07:58

ВООЗ зупинила випробування трьох препаратів від COVID-19

ВОЗ остановила испытания трех препаратов от COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) припинила випробування трьох препаратів, які тестували як ліки для боротьби з коронавірусом COVID-19.

ВООЗ припинила випробування гідроксихлорохіну, а також комбінацію препаратів лопінавір і ритонавір. Про це повідомляється на сайті ВООЗ, передає Час Пік.

У повідомленні наголошується, що фахівці ВООЗ "прийняли рекомендацію Міжнародного керівного комітету тестів солідарності".

Йдеться про протималярійні гідроксихлорохін і комбінації препаратів лопінавір та ритонавір, які застосовуються при лікуванні ВІЛ. Препарати тестували виключно на інфікованих коронавірусом COVID-19 в лікувальних установах.

В рамках дослідження фахівці перевірили, як препарати впливають на смертність від захворювання, що викликається вірусом SARS-CoV-2.

Результати досліджень показали, що гидроксихлорохин і лопінавір / ритонавір лише незначно допомагають знизити смертність серед пацієнтів з COVID-19, або взагалі ніяк на неї не впливають.

Ліки увійшли до списку випробовуваних препаратів в рамках міжнародного клінічного дослідження Solidarity. ВООЗ разом з партнерами ініціювала його в березні з метою знайти ефективний лікарський засіб для лікування COVID-19.