05.07.2020, 08:19

Зеленський відповів на вимогу Росії щодо особливого статусу Донбасу

Владимир Зеленский

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не має наміру вносити зміни до Конституції щодо статусу Донбасу, як того вимагає Росія.

Володимир Зеленський відповів на вимоги Москви надати проект по особливому статусу Донбасу. За його словами, "ніхто від України нічого не може вимагати". Про це президент заявив на брифінгу 4 липня в місті Южне Одеської області, повідомляє Час Пік.

Президент України підкреслив, що від України ніхто не може нічого вимагати на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

"По-перше, ніхто від України нічого не може вимагати, ми - незалежна країна. Мені здається, що тут всім потрібно попрацювати над риторикою. Тим більше що це міжнародна вже риторика", - заявив Зеленський.

Разом з тим президент зазначив, що поки не готовий коментувати результати зустрічі помічників лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція і РФ), яка пройшла в Берліні 3 липня.

"Що стосується зустрічі помічників в рамках" нормандського формату ", скажу вам відверто - поки не готовий це коментувати. Мені сказали, що дуже непогано пройшла зустріч, предметно. З главою ОПУ Андрієм Єрмаком, який був на зустрічі, поки детально не обговорювали це питання", - додав Зеленський.