05.07.2020, 09:47

"Витримати в пакеті 72 години": Рекомендації Мінприроди щодо утилізації масок

карантин, коронавирус

У домашніх умовах необхідно дотримуватися певної процедури утилізації використаних масок і рукавичок. Українцям розповіли, що робити перед тим, як викинути медичні маски і рукавички на звалище.

Міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський рекомендував українцям перед тим як викидати використані медичні маски і рукавички на звалище, потримати їх в поліетиленових пакетах три доби, повідомляє Час Пік.

"Вивчивши європейський досвід, ми прийняли рішення не регулювати адміністративно це питання, а розробити рекомендації по утилізації використаних рукавичок і масок в домогосподарствах.

Зокрема, ми рекомендуємо такі відходи складати в пакет, щільно його зав'язати і витримати в домашніх умовах не менше 72 годин", - сказав Абрамовський на брифінгу МОЗ 4 липня.

Якщо ж маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то необхідно додати ще 2 пакети і щільно зав'язати. Тримати також 72 години, а після цього їх можна викинути в загальний контейнер для відходів.

Рекомендации Минприроды касательно утилизации масок