06.07.2020, 07:59

У Новій Каховці затримано п'яного винуватця масштабної пожежі в житловій багатоповерхівці

Херсонская, пожар

У місті Нова Каховка Херсонської області правоохоронці затримали чоловіка, який скоїв масштабну пожежу в житловому будинку. Мешканців будинку розселили в тимчасове житло.

Повідомлення про пожежу в житловому будинку по вул. Букіна надійшло в поліцію і ДСНС близько 14:40. На місце події виїхала слідчо-оперативна група та рятувальники, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події поліцейські встановили, що на 5-му поверсі будинку проживає 38-річний чоловік, який зловживає спиртними напоями. Саме він став винуватцем масштабної пожежі.

На сполох забили сусіди чоловіка, які почули запах диму і почали стукати в двері його квартири. Коли через десять хвилин ніхто не відкрив двері сусіди вибили її і побачили чоловіка в стані алкогольного сп'яніння і палаючу квартиру.

Пожежа почала посилюватися, вогонь поширився на дах багатоповерхівки, тому мешканці будинку почали залишати свої квартири і викликали пожежників і поліцію.

Як пояснив поліціі затриманий, він вживав алкогольні напої, після чого вирішив покурити на дивані й заснув.

Херсонская, пожар

Чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки". Вирішується питання про повідомленні чоловікові про підозру.

Поліцейські допомагали здійснити евакуацію мешканців будинку. Попередньо постраждалих немає. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції і експерти.

За даними рятувальників, загальна площа пожежі склала близько 2 тисяч м2. Обійшлося без жертв.

Для людей, чиї будинки постраждали в результаті пожежі в багатоповерхівці, знайшли тимчасове житло. Біля під'їздів будинку виставлять охорону, щоб захистити його від можливих мародерів.

Про це в коментарі місцевому виданню NovaKahovka.City розповів мер Нової Каховки Володимир Коваленко.

"Нормальних людей міський бюджет ніколи не залишає в біді. Ми обов'язково допоможемо потерпілим. Перш за все виділимо кошти на ремонт покрівлі", - зазначив він.

Люди, які евакуювалися в результаті пожежі, зможуть потрапити в свої квартири після завершення роботи рятувальників. А поки їх розселили в дитсадок "Золотий ключик", будівлю колишнього санаторію "Дружба" і в дитяче інфекційне відділення в мікрорайоні "Сокіл", яке раніше готували для обсервації підозрюваних на коронавірус.