06.07.2020, 18:28

Зведення ООС: режим припинення вогню був порушений 6 разів, травмований боєць ВСУ

оос

6 липня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Один військовослужбовець ООС отримав бойове травмування.

У переважній більшості випадків противник задіяв заборонене Мінськими домовленостями озброєння, передає Час Пік з посиланням на прес-центр ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог посеред ночі випустив два десятка артилерійських снарядів калібру 122 мм по опорних пунктах ООС поблизу Новгородського.

Згодом, на світанку, окупанти продовжили свою вогневу активність по цьому населеному пункту, а також недалеко від Зайцево і Південного, де застосували міномети калібру 120 мм. Крім того, в ранковий час, агресор з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів обстріляв позиції українських захисників на підступах до Хутора Вільного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" факт порушення режиму припинення вогню зафіксовано неподалік Верхньоторецька. На цій ділянці фронту окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

За поточну добу в результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець ООС отримав бойове травмування. Стан здоров'я українського захисника задовільний.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Читайте також: МЗС України попереджає про масштабний наступ російських військ