07.07.2020, 11:55

На Луганщині вигоріло поле пшениці та сільгосптехніка

Луганская, пожар

На Луганщині 6 липня рятувальники 10 разів виїжджали на ліквідацію пожежі в екосистемі загальною площею 33 га та 10 разів виїжджали на ліквідацію загорання сухої трави та гілок на відкритій території в житловому секторі. Крім лісових пожеж, також відбулося загоряння поля пшениці.

За інформацією ГУ ДСНС України в Луганській області, найбільше від пожеж постраждав Новоайдарський, Білокуракинський і Троїцький райони, повідомляє Час Пік.

6 липня о 12:58 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про загорання поля пшениці в с.Тімошіне Білокуракинського району.

За інформацією ДСНС, на момент прибуття пожежних на місце події, вогнем було охоплено поле пшениці, дві одиниці сільськогосподарської техніки та існувала загроза поширення вогню на велику площу і розташовану поруч лісосмугу.

З огляду на масштаб пожежі, були задіяні додаткові сили і техніка, організовано підвіз води двома тракторами з ємностями, обладнаними мотопомпою.

Пожежа на площі 13,8 га була локалізована о 13:56 та повністю ліквідована о 14:10.

За даними рятувальників, травмованих та загиблих на пожежі не виявлено.

Причину виникнення пожежі наразі з'ясовують фахівці.

Нагадаємо, напередодні спалахнули лісові пожежі в околицях Сєвєродонецька. За інформацією ДСНС України, пожежа виникла на площі близько 60 га, з них 20 га верхової пожежі. На шляху вогню опинилися два села.

Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Людей закликають не випалювати суху траву, не розводити багаття в лісі, не створювати звалища на прилеглих територіях.

Читайте також: "Є вірогідність смерчів": Україну накриють грози, град та шквали

Луганская, пожар Луганская, пожар Луганская, пожар

Теги новостей: