07.07.2020, 22:36

Зеленський зізнався НАПК у великому порушенні електронної декларації

зеленский

Президент України Володимир Зеленський заявив, що всі рівні перед законом і особисто зізнався НАПК про порушення декларації.

Зеленський особисто довів до відома Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення в електронній декларації за 2019 рік, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Як повідомляється, Зеленський не вніс в електронну декларацію зміни про покупку і продаж облігацій внутрішньої державної позики на суму понад 5 мільйонів гривень.

"У 2019 сім'я глави держави отримала кошти в рахунок погашення вартості ОВДП на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів", - йдеться в повідомленні Офісу президента.

Зеленський був зобов'язаний повідомити про зміни протягом 10 днів з моменту операції з ОВДП, однак не зробив цього. Але тепер він готовий нести відповідальність, оскільки всі громадяни України є рівними перед законом.

"Володимир Зеленський підкреслює, що всі громадяни України є рівними перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення у відповідності до чинного законодавства", - свідчить повідомлення ОП.

Читайте також: Петиція до Зеленському: українці просять заборонити впровадження зв'язку 5G

Теги новостей: