08.07.2020, 07:38

Згоріли десятки будинків і тисячі га лісу: На Луганщині вирують лісові пожежі

Луганская, лесные пожары

У Новоайдарському районі Луганської області продовжують гасити масштабну лісову пожежу, яка знищила десятки гектарів хвойного лісу, житлові і дачні будинки, а також забрала життя людей.

На Луганщині триває ліквідація масштабної лісової пожежі та її наслідків. Цілодобово працюють пожежні, поліцейські, рятувальники, військовослужбовці, лікарі швидкої допомоги, повідомляє Час Пік.

За попередньою інформацією поліції, в селі Смолянинове в результаті пожежі повністю згоріло 22 житлових будинки, ще 58 будинків пошкоджено.

Крім того, вогнем знищено 80% дачних будинків на дачному масиві біля озера Вовче.

За інформацією начальника відділу по зв'язкам з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Тетяни Погукай, на даний момент підтверджена загибель трьох осіб.

З небезпечних районів провели евакуацію населення. У Новоайдарської лікарню були евакуйовані 23 мешканці села Смолянинове, з них - 16 дітей евакуйовані в дитяче відділення.

У Сєвєродонецьку лікарню було госпіталізовано 5 осіб, двом з них надали допомогу і вони залишили лікувальну установу.

Серед дорослих евакуйованих 7 осіб з діагнозами - термічні опіки тіла, отруєння продуктами горіння, гостра реакція на стрес.

"Співробітники поліції, спецпризначенці, бійці батальйону Луганськ-1 та патрульні поліцейські усю ніч будуть патрулювати у селищі Смолянінове та на території дачного масиву біля озера Вовче, щоб запобігти мародерству, крадіжкам та не допустити скоєння інших правопорушень", - повідомила Тетяна Погукай.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ст. 270 КК України. Слідчі продовжують проводити огляд місця події.