09.07.2020, 08:33

На Луганщині третю добу триває боротьба з лісовими пожежами: оперативна інформація ГСЧС

Луганская, лесные пожары

У Луганській області третю добу триває боротьба з масштабними лісовими пожежами. За станом на 07:00 9 липня триває гасіння окремих осередків горіння лісової підстилки.

За оперативною інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій, за станом на 07:00 9 липня на території Новоайдарського району триває гасіння окремих осередків горіння лісової підстилки, повідомляє Час Пік.

Горіння лісової підстилки спостерігається на території Борівського (квартали 21, 23), Капітанівського (квартали 80, 103) і Охтирського (квартали 41, 51) лісництв.

Всього з початку робіт силами ДСНС евакуйовані з житлових будинків с. Смоляниново та дачного кооперативу "Вовче озеро" 30 осіб, у т.ч. 13 дітей, 30 осіб відселено.

Вогнем знищено 23 і пошкоджено 36 житлових будинків в с. Смоляниново та знищено 80 дачних будинків кооперативу "Вовче озеро".

На даний момент офіційно підтверджена загибель 5 осіб.

Було госпіталізовано 34 людини, у т.ч. 15 дітей. За медичною допомогою в лікарню звернувся 71 постраждалий.

Орієнтовна площа лісу, пройдена вогнем, становить близько 5 тис. гектарів.

До гасіння залучено 1 494 чол. і 293 од. тех., з них від ДСНС 736 чол. особового складу та 146 од. техніки (у т.ч. 2 літаки АН-32П). 8 липня літаки АН-32П здійснили 2 скидання - 16 т води.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС.

Нагадаємо, глава Луганської ОДА Сергій Гайдай звернувся до Кабміну щодо визнання масштабних пожеж на Луганщині надзвичайною ситуацією державного рівня.

На тлі масштабних лісових пожеж на Луганщину з робочим візитом прибув президент Зеленський.

Читайте також:

Смертоносний пожежа на Луганщині: що зараз відбувається в згорілому Смолянинове

В результаті лісових пожеж в Сєвєродонецьку і Рубіжному зафіксовано забруднення повітря