10.07.2020, 20:26

Абітурієнти з ОРДЛО і Криму можуть вступати до вузів без ЗНО: Зеленський підписав відповідний закон

Ольга Романец | Все новости автора
абитуриенты

Зеленський підписав закон, який дозволяє випускникам шкіл з ОРДЛО і анексованого Криму надходити в усі українські вищі навчальні заклади без проходження зовнішнього незалежного оцінювання за державним замовленням.

Про це повідомляє прес-служба офісу президента, передає Час Пік.

Даний закон ініціював Зеленський. Він зазначив, що Україна "бореться за молодь на тимчасово окупованих територіях, за їх розум і талант, тому потрібно максимально заохочувати таких випускників переїжджати на підконтрольну Україні територію, вступати до українських навчальних закладів".

Відповідно до закону, абітурієнти з ОРДЛО, Криму та населених пунктів, що знаходяться на лінії зіткнення зможуть вступити до будь-якого закладу вищої освіти за квотою, розмір якої визначає Міністерство освіти і науки. Для зазначеної категорії абітурієнтів надходження відбуватиметься за результатами вступних іспитів або на основі ЗНО - за власним вибором.

Як повідомляється, раніше надходження за квотою передбачалося тільки для жителів тимчасово окупованого Криму і Севастополя і тільки до обмеженого переліку вищих навчальних закладів.

Читайте також: Триває гасіння пожежі на полігоні в Сєвєродонецьку: роботі ГСЧС заважає поривчастий вітер

Теги новостей: