10.07.2020, 22:54

Родичам загиблих в пожежі на Луганщині виплатять по 200 000 гривень - Гайдай

Ольга Романец | Все новости автора
гайдай

Сім'ї загиблих під час лісових пожеж в Луганській області отримають 200000 гривень допомоги. Кошти на виплату грошових компенсацій постраждалим надійдуть до середини наступного тижня.

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" сказав голова Луганської ОДА Сергій Гайда, передає Час Пік.

Він заявив, що кошти на виплату грошових компенсацій постраждалим від масштабних пожеж в Луганській області надійдуть до середини наступного тижня.

"Ми чітко розуміємо, що на наступному тижні, десь до середини тижня у нас будуть кошти виділені Кабміном. Це по 300 тис. (грн - ред.) Кожному, у кого повністю знищений будинок, по 50 тис. (грн - ред .) на ремонт тих будинків, які частково постраждали від вогню, по 20 тис. (грн - ред.) людям, які постраждали і 200 тис. (грн - ред.) сім'ям загиблих п'яти чоловік", - сказав Гайда.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день пожежа локалізована повністю. Залишилися тільки деякі місця, де відбувається тління.

"На сьогоднішній момент можна офіційно констатувати, що пожежу, на щастя, локалізували повністю. Все залишаються чергувати на своїх місцях - це понад тисячу осіб. Потихеньку МНС звужує коло, відкритих вогнищ пожежі немає. Залишилися тільки деякі місця, де відбувається тління. Потихеньку гасять і ці осередки теж. На жаль, погода нам взагалі не допомагає - ні дощу, сонячно", - додав Гайдай.

Нагадаємо, пожежа почалася 6 липня 2020 на території Борівського і Охтирського лісництв, він локалізований на наступний день. Однак через поривчастий вітер і спекотну погоду нові осередки загоряння поширилися на житловий сектор с. Смоляниново і дачного кооперативу "Вовче озеро" Новоайдарського району.

Зареєстровано 5 фактів смерті людей від пожежі. Більшість осіб, які загинули під час пожеж на Луганщині, задихнулися.

За фактом масштабной пожежі в Луганській області розпочато кримінальне провадження.

Державна комісія ТЕБ та НС під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля визначила суми компенсацій постраждалим через лісові пожежі на Луганщині.

Читайте також: У Сєвєродонецьку відбулося прощання з родиною, яка загинула під час пожежі - відео

Лісова пожежа на Луганщині: ГСЧС евакуює місцевих жителів - відео

Справа Шахова: Лисичанський суд звільнив з-під варти підозрюваного в організації підкупу виборців

Мешканка Лисичанська отримала почесне звання "Мати-героїня"

Теги новостей: