13.07.2020, 07:51

Ситуація в ООС: 16 ворожих обстрілів, поранені 6 бійців ВСУ

Донбасс, ООС

На Донбасі не припиняються ворожі обстріли. За минулу добу, 12 липня, озброєні формування РФ 16 раз порушили режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів 5 військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення, ще один воїн - бойове травмування.

Всі поранені українські захисники доставлені в медичні установи, їм надана необхідна допомога лікарів. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник відкривав вогонь:

- в районі населеного пункту Новотошківське - з 152-мм артилерійських систем;

- в районі населеного пункту Кримське, двічі - з 120-мм мінометів;

- поблизу населеного пункту Орехово - з 120-мм мінометів, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Хутір Вільний - з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї;

- в районі населеного пункту Луганське - з 82-мм мінометів, а також гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї;

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" були заффіксіровани ворожі обстріли:

- поблизу населеного пункту Авдіївка, неодноразово - з 122-мм артилерійських систем, 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Опитне - з 120-мм мінометів і станкових протитанкових гранатометів;

- в районі населених пунктів Мар'їнка, Кам'янка, Водяне та Новоселівка Друга - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Для придушення вогневих засобів противника українські захисники застосували штатне озброєння. За даними розвідки, 12 липня українські військовослужбовці знищили 3 окупантів та не менше 8 поранили.

За минулу добу збройні формування РФ по боку Спартака обстріляли житлові будинки в Авдіївці. Противник використав 122-мм артилерійські системи і 120-мм міномети.

В результаті обстрілу один боєприпас розірвався на городі домогосподарства і ударною хвилею пошкодив вікна приватного будинку. Ще один боєприпас потрапив в дах будинку, не розірвався, але частково пошкодив покрівлю будівлі. Жертв та поранених серед цивільного населення немає.

З початку поточної доби збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Кам'янка.