13.07.2020, 13:49

Україну накриє негода: в яких регіонах очікуються дощі з грозами, град та шквали

прогноз погоды

Синоптики попереджають про різке погіршення погодних умов по всій території України. Рятувальники оголосили на 13-14 липня штормове попередження.

Дощі з грозами, град та штормовий вітер очікуються в Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях. Рятувальники попередили про І рівень небезпеки, повідомляє Час Пік.

"Вдень 13 липня і протягом 14 липня на Лівобережжі грози, в окремих районах град та шквали 17-22 м/с. 13 липня в східній частині, 14 липня в Сумській, Чернігівській, Полтавській і Харківській областях значні дощі, в південних і центральних областях пориви вітру 15-20 м/с", - йдеться в повідомленні ГСЧС.

За прогнозами синоптика Наталії Діденко, 14 липня в більшості регіонів України буде прохолодно. Протягом дня температура повітря коливатиметься в межах +18 +23 градусів.

Найтепліше буде тільки на півдні і південному сході країни, де стовпчики термометрів піднімуться до +20 +26 градусів.

У вівторок на Чернігівщині, в Сумській і Полтавській областях очікуються грозові зливи.
На решті території України - місцями локальні дощі. Без істотних опадів - на Півдні і Сході України.

У Києві 14 липня буде прохолодно. Вночі, ввечері та вранці +13 +17 градусів, вдень повітря прогріється до +18 +20 градусів. Істотних опадів в столиці не очікується, лищь подекуди пройде невеликий дощик.