14.07.2020, 10:58

На Луганщині оголошено жовтий рівень небезпеки: через негоду знеструмлено понад 30 населених пунктів

из-за непогоды без света остались более 30 населенных пунктов

У Луганській області оголосили жовтий рівень небезпеки. На території області очікуються дощі, грози, град і сильний вітер. В даний час 7726 абонентів залишилися без світла.

За інформацією прес-служби обласного центру з гідрометеорології, на Луганщині очікується погіршення погодних умов, повідомляє Час Пік.

14 липня в Луганській області очікуються дощі, грози і шквалисте посилення вітру від 15 до 20 м/с. В окремих районах очікується град, що відповідає I (жовтому) рівню небезпеки.

В результаті грозової активності вже другу добу на території області спостерігаються дощові зливи з грозою. Через пориви сильного вітру пошкоджені лінії енергопостачання.

Як повідомляє прес-служба ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", через негоду сталися масові відключення електроенергії, в результаті поривів вітру та падіння дерев багато ліній обірвані.

На даний момент знеструмлено 190 ТП (трансформаторних підстанцій), 7726 абонентів знаходяться без світла. Повністю знеструмлено 22 населених пункти, 13 - частково.

Аварійно-відновлювальні роботи ведуться у Станично-Луганському, Щастинському, Старобільському, Сватівському, Новопсковському, Біловодському РЕМах.

"Знеструмлено повністю наступні населені пункти: с.Бахмутівка, с.Н.Вільхове,с.Єгорівка, с.Гайдуківка, с.Світле, с. Невське, с.Ковалівка, с.Кармазинівка, с Попівка, с.Капітанове, с.Муратове, с.Попасне, с.Степний Яр, с.Чабанівка, с Огороднє, с.Ляшківка, с.Романівка, с.Шарівка,с.Минжурине, с.Красноармієць, с.Свистунівка.

Частково перебувають без світла: с.Лиман, с.Райгородка, с.Калмиківка, пгт.Станиця Луганська, с.Айдар-Миколаївка, с.Новотошківка, с.Городище, с.Данилівка, с.Третяківка, с.Кабичівка, с.Лозно-Олександрівка, пгт.Новопсков, с.Райгородка", - повідомили в ЛЕО.

У ЛЕО просять абонентів з розумінням поставитися до масових знеструмлень та нагадують, що з будь-яких питань можна звертатися в колл-центр ЛЕО по телефону: 800300074.

Читайте новини регіону:

Коронавірус на Луганщині: 1 людина померла, 2 нових випадки COVID-19 в Сєвєродонецьку

Поступове вимирання: Чисельність населення Луганщини значно скоротилася