15.07.2020, 07:55

Доба в ООС: 18 ворожих обстрілів, поранено 7 українських воїнів

Донбасс, ООС

За минулу добу, 14 липня, в результаті ворожих обстрілів 7 українських захисників отримали поранення в районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі. Збройні формування РФ 18 раз порушили режим припинення вогню.

Противник застосував протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" були зафіксовані ворожі обстріли:

- поблизу населених пунктів Авдіївка і Водяне, неодноразово - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

- поблизу населених пунктів Мар'їнка, Гнутове і Талаковка - з гранатометів;

- в районі населених пунктів Лебединське і Березове - з великокаліберних кулеметів.

- поблизу населеного пункту Новомихайлівка окупанти застосували протитанковий ракетний комплекс "Фагот"

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Шуми і Кримське.

В результаті ворожих обстрілів сім українських захисників отримали поранення. Всіх воїнів евакуаційною технікою оперативно доставили в медичні установи.

Українські воїни оперативно реагували на вогневі атаки противника і відкривали вогонь у відповідь. За підтвердженими даними розвідки, за минулу добу наші захисники поранили трьох окупантів.

З початку поточної доби збройні формування РФ 4 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів поблизу населених пунктів Мар'їнка та Талаковка. Також по захисникам Талаківки окупанти били з 120-мм мінометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог відкривав вогонь з озброєння БМП та автоматичних станкових гранатометів по українським захисникам поблизу населеного пункту Новолуганське.

За наявною інформацією втрат за поточну добу серед наших захисників немає.